Меню

Блог

15.02.2023 г.
Скритите послания: Кои са камъните на късмета?

Скритите послания: Кои са камъните на късмета?

На всички нас понякога се случва да чувстваме, че късметът ни се е обърнал- нещата не случват по начина, по който бихме искали, не виждаме резултат от усилията си, демотивираме се. Тогава се нуждаем да внесем в живота си нещо, което да ни даде повече увереноест, вяра, подкрепа.
Идеята за скъпоценните камъни, които могат да засилят фактора късмет, съществува от дълго време. Много от хората вярват, че специфичният енергиен подпис на различните видове скъпоценни камъни има определен вид ефект върху тях.
Ето петте най - добри скъпоценни камъка за късмет и техните свойства.

Цитрин: За богатство
Известен като „късметлията търговец“, цитринът е много полезен за проявата на късмет. Този полускъпоценен камък е бъде особено полезен за просперитета, когато става въпрос за финанси и бизнес. Обичайният му цвят е жълт и точно като слънцето, той носи енергия, за да изпълните желанието си за печелене на пари и завишаване на просперитета. С този скъпоценен камък в живота си вероятно ще започнете да забелязвате, че разбирате как да спечелите пари по - лесно.Аметист: За отношения
Аметистът е много популярен лилав кристал, който е по - достъпен от редкия цитрин. Работи като страхотен скъпоценен камък с общо предназначение. Обикновено е в люляково лилаво, като по - тъмните нюанси са по - мощни при активирането на късмета. Ако имате поредица от лош късмет, наличието на малко аметист наоколо ще обърне този ход на събитията. Както при цитрина, той също може да изиграе особена роля за внасяне на повече богатство в живота ви. При проблеми в училище или университета, когато се нуждаете от късмет, носенето на бижу от аметист,  докато учите или се явявате на изпит, може да ви помогне. Може дори да ви донесе късмет в семейните и романтичните отношения.

Бижу с аметист


Планински кристал: Усилвател на късмета
Въпреки че и цитринът, и аметистът са членове на кварцовото семейство скъпоценни камъни, прозрачният планински кристал е особено мощен усилвател на енергия и късмет. Можете да увеличите ефективността на планинския кристал, като го програмирате. Това означава, че можете да зададете определено ваше намерение, насочено към кристала, което след това ще задържи това ваше желание и непрекъснато ще го излъчва. Когато направите това, можете да оставите този скъпоценен камък да свърши голяма част от работата, за да донесе късмет, стига да го носите със себе си или върху себе си, затова бижутата от планински  кристал са добра идея.

Сребърен комплект с планински кристал
Бижу с планински кристал


Авантюрин: Възможностите
Този полускъпоценен камък носи със себе си изобилие от възможности, наричан е още „Камъкът на възможностите“. Тъй като името идва от латинската дума за случайност, това е по - полезно при поемане на рискове, били те малки или големи. Ако търсите късмет в други форми, по - добре е да използвате някои от другите скъпоценни камъни за късмет, които споменах по - горе.

Сребърен комплект с авантюринПирит: Просперитет
Известен също като „златото на глупака“, защото понякога се бърка с истинско злато, пиритът е майстор в манифестирането на пари и късмет. Внасянето на финансов просперитет, както и на късмет и изобилие, е по - лесно с пирит носен или в близост  до вас. Като се има предвид блясъка му като истинско злато, хората се чувстват проспериращи само като го гледат. Цветът му е достатъчно подобен на слънцето, където можете да почувствате повече сила, за да внесете добри неща и ситуации в живота си. Ще имате повече смелост да вземате решения в живота си, които проправят пътя към успеха.

Сребърен комплект с пирит


Има много минерали и кристали за късмет, така че това в никакъв случай не е изчерпателен списък. Избрах тези пет камъка, защото те се считат за най - мощните и ефективни полускъпоценни камъни. А има ли по- добър начин да внесем тези позитивни вибрации в живота си от това да ги вплетем в красиви бижута, които да носим с удоволствие. Можем да изберем бижу с изчистен обков на камъка или в екстравагантен стил и това ще ни донесе не само позитивизъм, но и изискан стил. Без значение как изглежда животът ви, ще откриете, че тези скъпоценни камъни ще бъдат приветлив помощник, който да ви донесе допълнителен късмет.